Energetsko certificiranje

Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred zgrade, predočuje energetske karakteristike zgrade i daje informaciju o potrošnji energije te stanju zgrade u odnosu na energetsku učinkovitost.
 
Ovisno o potrošnji energije objekt se smješta u jedan od 8 energetskih razreda: A+, A, B, C, D, E, F, G, a energetski razredi označavaju količinu i kapacitet uštede energije korištenjem obnovljivih izvora te mogu utjecati na tržišnu vrijednost nekretnine. Količina utrošene toplinske energije, točnije energetski razred je potrošena energija po kvadratnom metru. G je najlošiji energetski razred, A i A+ su najbolji.
 
Samo s kvalitetnom toplinskom zaštitom može se dobiti ocjena razreda do maksimalno B klase. Za višu, nužni su sustavi koji primjenjuju obnovljive izvore energije i time umanjuju ukupnu potrošnju klasičnih sustava, odnosno potrošnju energije po kvadratnom metru.
Energetski certifikat vrijedi 10 godina od dana njegova izdavanja.Sadržaj i izgled energetskog certifikata propisan je pravilnikom.
 
Kontaktirajte nas ukoliko trebate energetsko certificiranje.